Cum se face o termo-scanare cu infrarosu a unei case?

Fiecare parte a casei, fiecare colț, chiar și cel mai inaccesibil loc, este scanat pentru a identifica părțile slab izolate. Analiza termografică se face în timp ce casa este încălzită, adică în a doua parte a toamnei, iarna și la începutul primăverii.

După ce faceți o programare online vă sunăm să stabilim toate detaliile și ne deplasăm la locația dumneavoastră la data și ora stabilită. O termo-scanare durează, în medie o ora și jumătate.

Echipamente

Dispunem de toate echipamentele necesare pentru efectuarea unei termo-scanări: camere termice digitale cu infraroșu, termometre, higrometre și alte accesorii.

Exterior

Calibrăm camera cu parametrii de măsurare (temperaturi, umiditate) și facem mai întâi un tur exterior al casei. Camera oferă o vedere a casei ca un element care radiază căldură. Ne permite să vedem unde sunt situate punctele prin care se pierde energia termică. Toate defectele anvelopei clădirii sunt evidențiate pentru a identifica zonele neizolate sau slab izolate. Este, de asemenea, o oportunitate de a identifica punțile termice.

Interior

La interior se reintroduc parametrii de măsurare și se efectuează turul casei scanându-se pereții exteriori, tavanul și podeaua. De asemenea se scanează ferestrele și ușile pentru a verifica etanșeitatea lor. Odată finalizat studiul, zonele cu pierderi de căldură, eventualele punți termice sau probleme de etanțare, sunt identificate cu precizie.

Pot fi verificate și alte încăperi cum ar fi garaje, poduri sau alte anexe.

Pe tot parcursul termo-scanării sunt furnizate explicații tehnice și sfaturi. Imaginile termografice sunt oferite pe loc în format digital.

Raport 

Dacă se dorește, ulterior se poate realiza un raport în care sunt analizate în detaliu cele mai relevante fotografii, folosind un soft specializat. Acest raport este livrat în format electronic în maxim 48 de ore.

Avantajele analizei termografice cu infraroșu:

  • este un proces rapid
  • analiza este accesibilă ca preț și apoi permite realizarea unor economii semnificative de energie
  • sunt evitate cheltuielile inutile
  • analiza termografică face posibilă identificarea infiltrațiilor de apă și oprirea acestora înainte de a produce daune costisitoare
  • este un proces nedistructiv

Programați acum o verificare sau verificați prețurile noastre.

Dacă aveți întrebări vă rugăm să ne contactați.