Termografie cu infraroșu pentru acoperișuri

Termografia cu infraroșu a acoperișurilor este necesară pentru verificarea stării generale, în vederea elaborării unui plan de reparații sau pur și simplu, pentru a rezolva infiltrațiile de apă.

Termografia în infraroșu este o metodă „nedistructivă” de inspectare a acoperișului dvs. care vă permite să vizualizați diferențele de temperatură la suprafață pentru majoritatea tipurilor de acoperișuri. Această tehnică de inspecție face posibilă vizualizarea și localizarea, într-o manieră precisă, a locurilor afectate de schimbul necontrolat de aer, punți termice, sau prezența apei, sub toate formele acesteia.

Această metodă de inspecție este, fără îndoială, cea mai rapidă și mai precisă atunci când este efectuată conform unui protocol riguros. Pe lângă faptul că oferă o imagine de ansamblu asupra zonelor de relief termic, termografia în infraroșu rămâne cea mai ieftină metodă.

acoperis infrarosu infiltratii

Acoperiș plat văzut în infraroșu

Pot fi evaluate problemele acoperișului, cum ar fi:

  • Infiltrarea apei între straturile de membrane
  • Prezența umidității
  • Lipsa izolației

Aceste anomalii pot afecta structura clădirii și pot crea daune interne. Zonele problematice sunt marcate cu vopsea sau creion pentru a delimita zona cu probleme. O inlocuire completă a acoperișului nu mai este necesară, doar zonele afectate trebuie reparate.

acoperis gasire apa infiltratii.

La cerere poate fi elaborat un raport detaliat care conține fotografii generale, de detailu și comentarii. Fotografiile sunt livrate in dublu format, imagine termografică și imagine digitală.